Gratis Tweedehands Auto Verkopen

Published Jun 29, 22
4 min read

Auto verkopen aan een particulier of een handelaar?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website sam-autos.be + verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis. In beide gevallen is verkopen een fluitje van een cent en hoeft u niet met uw auto naar de technische keuring. Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. De verkoopprijs van je auto hangt af van een aantal elementen, zoals de kilometerstand, het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, het type motor, de brandstof, het vermogen en de opties. Daarnaast speelt ook mee in welke staat de auto verkeert, of je de eerste eigenaar bent of niet, of de auto eerder bij een ongeval betrokken was of niet. Wil je een idee van de verkoopwaarde van je auto, dan kan je:
  • Verschillende gespecialiseerde websites raadplegen.
  • Zoekertjes in de kranten en op internet lezen als je wil weten wat de marktprijs voor soortgelijke modellen is.
  • Een schatting vragen in verschillende garages.

Waar Kun Je Het Beste Je Auto Verkopen?

Heeft u een oude auto en denkt u er over na om deze te verkopen? De twijfel kan toeslaan als u ziet wat voor prijs u ervoor terug krijgt. Maar bij ons hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. particulier auto verkopen proefrit. Bij ons kunt u altijd rekenen op een eerlijke en een nette prijs als u uw oude auto wilt verkopen.

Wij bepalen vooraf de waarde van uw oude auto en dan kunt u de keuze maken of dat u hem aan ons wilt verkopen (nederlandse auto verkopen aan duitser). Wilt u uw oude auto verkopen? Dan kan dat snel geregeld worden, geen verrassingen, maar duidelijkheid over alles voorafgaand aan het hele proces. Binnen een paar minuten kan alles geregeld zijn, dus wilt u uw auto verkopen, neemt u dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op en ervaar onze voordelen.

Iedere keer hoge kosten aan de auto en een keer houdt het op (anwb auto verkopen prijs). Is dat moment bij u nu aangebroken? Of staat de auto al maanden in de garage of voor de deur geparkeerd en kunt u hem niet meer laten maken of zijn de kosten te hoog? Maakt u dan nu de keuze om de oude auto te verkopen aan ons.

Het afgesproken bedrag wordt contant aan u uitgekeerd wanneer dat wij uw oude auto ophalen. Niet wachten op uw geld, maar alles wordt direct met u geregeld. De auto wordt bij u thuis, op het werk of elders opgehaald, wanneer u dat wenst en hij staat u dus niet langer meer in de weg.

U krijgt er een nette en eerlijke vergoeding voor terug en u hoeft de auto zelf niet weg te brengen. Onze ophaaldienst staat 24 uur per dag voor u klaar en daar kunt u direct van profiteren. Kies voor een eerlijke en erkende autosloperij, bij ons hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, alles is netjes geregeld en u hoeft zelf nergens aan te denken.

Tips Bij Verkoop Auto Ik Wil Auto Verkopen

Dankzij onze eigen gratis ophaaldienst hoeft u de auto niet te brengen (prive auto verkopen). Het is dus gemakkelijk dat u ons nu kunt bereiken, want ook al is de auto elders stilgevallen en maakt u nu de keuze om de auto weg te doen, wij komen hem graag ophalen! Wij regelen voor u het gratis RDW vrijwaringsbewijs en zo bent u van alle zorgen af.

Alles wordt keurig voor u verzorgd! Snelle 24-uurs service, waardoor u altijd uw oude auto aan ons kunt verkopen. auto verkopen vlaardingen. Maandagochtend, donderdagmiddag of zondagavond? Het maakt ons niet uit, wij zullen er voor u zijn en nemen de kapotte auto graag van u over. Ook wanneer uw auto ouder is en geen APK meer heeft, doen wij u een net en eerlijk bod om de auto op te halen.

Uw auto is bij ons in goede handen en u krijgt er een leuke prijs voor. Goede bereikbaarheid. U kunt ons telefonisch bereiken tussen 08. 00 uur en 22. 00 uur, iedere dag weer. Ook als u vragen heeft of de waarde van uw auto wilt laten bepalen, kunt u ons nu vrijblijvend contacteren.

In goede staat? Dan kunt u hem wellicht nog inruilen bij de aankoop van een nieuwe wagen. Maar dat gaat niet altijd op. Alle autoverkoopsites in 1 overzicht!. Als de conditie van het oude beestje te wensen overlaat staan reguliere garagebedrijven niet te springen om hem nog van u over te nemen. Als u een schadeauto verkopen wilt bijvoorbeeld, of een afgekeurde auto verkopen.

Bij ons kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden. Een telefoontje aan ons is voldoende en wij kunnen alle vragen direct beantwoorden - Wanneer verkoop ik mijn auto het best?. Ook bieden wij u graag direct een nette prijs voor uw auto. Vervolgens kunt u de keuze maken of dat u direct wilt verkopen of nog even na wilt denken.

Auto Verkopen? Dat Kan Vandaag + Kosteloos

Dat kan inderdaad. De auto verkopen voor export is bijvoorbeeld een optie. Voor export zoeken wij bijvoorbeeld de merken Toyota, Mazda en Nissan. Binnen maar zeker ook buiten Europa heeft men vergoedingen over voor voertuigen die hier wellicht niet meer voldoen aan alle strenge criteria. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de auto te koop aanbieden voor de sloop.

En zo lang het afgeschreven voertuig stil staat voor de deur blijft het u geld kosten - beste plek om je auto te verkopen. Dit wilt u toch ook niet meer? Daarom is het de hoogste tijd dat u de keuze gaat maken om uw oude auto te verkopen aan ons. Bij ons weet u zeker dat alles netjes en veilig wordt geregeld.

Wat moet je doen als je je auto wil verkopen?

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger. Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar! Voor je je auto verkoopt, moet je, behalve in uitzonderlijke gevallen, naar de technische keuring gaan. Bij de keuring moet je het inschrijvingsbewijs voorleggen. Na de verplichte keuring geeft het keuringscentrum je een formulier voor de aanvraag tot inschrijving met daarop een speciaal vignet van de technische keuring. Dat vignet is twee maanden geldig. Binnen die termijn van twee maanden moet de koper van je auto dan ook zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Het keuringscentrum geeft je ook de Car-Pass, die onder meer de voorgeschiedenis van de auto bevat met de bekende kilometerstanden en de bijbehorende data. Wat doen bij het kopen van een occasiewagen (wat ontvangt u van de verkoper, wat met de BTW, hoe inschrijven, taksen, enz.)

verkoopcontract

Afhankelijk van het feit of je een professionele verkoper of een particulier bent, zal je een ander type contract gebruiken. Ben je een professionele verkoper of een garagehouder? Gebruik dan een verkoopcontract volgens het model dat Traxio (ex-Federauto) heeft opgesteld in samenwerking met Touring. En bij problemen met een professionele verkoper kan je nog altijd een beroep doen op de “Verzoeningscommissie”. Ben je een particuliere verkoper? Stel dan in tweevoud een verkoopcontract op met daarin onder meer de naam, de voornaam en het adres van jezelf en van de koper, de kenmerken van het voertuig en de datum van eerste ingebruikname, zoals in dit model hieronder van een verkoopcontract tussen particulieren. Geef een exemplaar van dit verkoopcontract aan de koper; dit is zijn eigendomsakte. Hou als verkoper ook zelf een exemplaar bij. Opgelet: op deze verkoopovereenkomst moeten geen fiscale zegels aangebracht worden, noch door de koper, noch door de verkoper. Goed om weten: Verkoop je je auto aan een garagist, een merkverdeler of een andere handelaar, dan bezorg je hem ofwel een verkoopovereenkomst waarvan de gegevens overgenomen worden in zijn inkoopboek, ofwel een overnameborderel met een kopie voor jou. Dit is het bewijs dat het voertuig op correcte wijze verkocht werd. Ook als je je auto verkoopt aan iemand die btw-plichtig is, moet je een verkoopcontract opstellen.

Btw op het verkochte voertuig?

Als je een particulier bent, hoef je geen btw aan te rekenen op het voertuig dat je verkoopt. De koper zal wel de belasting op de inverkeerstelling (BIV) moeten betalen nadat het voertuig op zijn naam is ingeschreven, tenzij hij hiervan vrijgesteld is. Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op: de bruto-winstmarge van de verkoper als de verkochte wagen afkomstig is van een niet-btw-plichtige, zoals een particulier; de daadwerkelijk betaalde prijs (na aftrek van de korting) als de wagen afkomstig is van een btw-plichtige die de btw heeft kunnen aftrekken.

Verplichte technische controle?

Het te koop aangeboden voertuig moet verplicht naar de technische controle wanneer het verandert van eigenaar, tenzij het gaat om de verkoop van een bromfiets of motorfiets. Het betreft dan een speciale keuring met het oog op de verkoop. Maar als de koper je echtgenoot of echtgenote is, je wettelijk samenwonende partner, je zoon of je dochter, en je je Europese nummerplaat aan deze persoon wil overdragen, hoef je de auto niet aan te bieden voor technische controle. Draag je de nummerplaat niet over? Dan zal er vóór de inschrijving enkel een gewone administratieve controle plaatsvinden. Met uitzondering van de bovenvermelde gevallen, dien je op de aanvraag tot inschrijving van een tweedehands voertuig (een formulier dat je normaal krijgt in het station waar je de technische controle laat uitvoeren) de stempel van het station te laten aanbrengen waaruit blijkt dat de wagen een geldig keuringsattest heeft verkregen. Dit aanvraagformulier geef je aan de koper, die het vervolgens binnen 2 maanden na de keuring door de technische controle via zijn verzekeringsmaatschappij aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorgt. Als verkoper moet je de wagen aanbieden bij de technische controle. Al is het ook mogelijk om, in onderling overleg, deze taak aan de koper over te laten. Op de factuur dient dan de vermelding “Technische controle ten laste van de koper” te staan. De nieuwe eigenaar mag dan naar de keuring gaan met de nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven zal worden, op voorwaarde dat hij, als houder van deze nummerplaat, vermeld staat op de aanvraag om inschrijving van het aangeboden voertuig en op het bijhorende kentekenbewijs. Sinds 16 augustus 2011 wordt in de tweedehandskeuring een vereenvoudiging ingevoerd, de zogenaamde “visuele keuring”. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt, met uitzondering van de remmeter voor de remmentest. Om in aanmerking te komen voor deze vereenvoudigde visuele keuring moet het voertuig maximaal 2 maanden voordien met succes een volledige periodieke keuring gekregen hebben, waarbij een groen keuringsbewijs werd afgeleverd met normale geldigheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Uitschrijven Voor Export

Published Mar 23, 23
8 min read

Mobilhome Huren Weekend

Published Mar 10, 23
6 min read

Cisano San Vito Mobilhome

Published Mar 09, 23
3 min read