Verkopen Auto

Published Jun 29, 22
4 min read

Auto verkopen aan een particulier of een handelaar?

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website sam-autos.be + verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis. In beide gevallen is verkopen een fluitje van een cent en hoeft u niet met uw auto naar de technische keuring. Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. De verkoopprijs van je auto hangt af van een aantal elementen, zoals de kilometerstand, het merk, het model, de cilinderinhoud, het jaar van de inverkeerstelling, het type motor, de brandstof, het vermogen en de opties. Daarnaast speelt ook mee in welke staat de auto verkeert, of je de eerste eigenaar bent of niet, of de auto eerder bij een ongeval betrokken was of niet. Wil je een idee van de verkoopwaarde van je auto, dan kan je:
  • Verschillende gespecialiseerde websites raadplegen.
  • Zoekertjes in de kranten en op internet lezen als je wil weten wat de marktprijs voor soortgelijke modellen is.
  • Een schatting vragen in verschillende garages.

Gestolen Auto Verkopen In Polen

Prijzen van auto’s verschillen wel veel van elkaar en zorgt dat wel altijd voor de nodige discussies. Een ieder wel namelijk wel het onderste uit de kan halen voor wat betreft de te ontvangen prijs of het te betalen bedrag en zal je daarbij zeker wel geconfronteerd raken met de verschillende waardes die er gehanteerd worden voor de auto.

Wie een auto aan wilt schaffen bij zo een handelaar wordt soms ook de mogelijkheid geboden om tegen de handelsprijs een voordelige koop te sluiten. Deze prijs verschilt nogal met de “gewone” verkoopprijs en is het goed om te weten wat er allemaal achter schuilt. Auto handelsprijzen De waarde van de auto Let er wel even op dat er sprake is van een samenhang tussen de verschillende waardes van een auto (auto verkopen op marktplaats kosten).

Deze heeft een nauwe relatie met de handelsprijs omdat het immers de opkoper zal zijn die de waarde zal bepalen en het aan de verkoper (eigenaar) zal liggen om die te accepteren. Zoals het uit de naam al eigenlijk zo een beetje blijkt, is het de handel die de prijs van een auto kan bepalen en ligt er daar wel een goede calculatie achter.

Dit betekent zeker een 10 tot 20% extra op het bedrag dat bij de inruil of opkoop aangeboden is. Het zou voor het autobedrijf niet aantrekkelijk zijn om het bedrijf draaiende te houden als men niet uit de kosten zou komen en er ook nog geen winsten zouden worden gemaakt.

Handelsprijzen auto berekenen Verkopen van tweedehandse auto’s blijft een risico, ongeacht de mate van controle die bij de opkoop uitgevoerd is - beste tijd om je auto te verkopen. Het aanbieden van garantie op zo een auto is dus een risico voor het autobedrijf en wordt er daarom ook wat bijgezet op de prijs om de kans op verliezen enigszins in te dekken.

Je Auto Verkopen Aan De Hoogste PrijsHet is echter de veel lagere prijs (10 tot 15% lager) die ervoor zorgt dat er toch veel vraag is naar auto’s die tegen de handelsprijs worden verkocht. Het is ook geenszins het geval dat een auto die tegen de handelsprijs is gekocht meer kans heeft op een mankement omdat het een optie is die aangeboden wordt - auto verkopen zonder keuring 2020.

Bij de verkoop tegen de handelsprijs kan het autobedrijf de prijs van de auto laag houden en zal dit de resultaten positief beïnvloeden. Het blijft echter een onderhandelingspunt om de prijs nog verder omlaag te krijgen, maar dien je er echter zeker rekening mee te houden dat de prijs bij een autohandelaar zelden op het niveau zal komen als die bij een particulier.

Zelfs indien de winst weggelaten wordt zullen de operationele kosten er wel op gegooid worden, maar zal de prijs dan wel zo een particuliere verkoopprijs het dichts benaderen. Auto’s tegen handelsprijzen Je zult dan wellicht wel afvragen waarom men dan overgaat tot de verkoop tegen de handelsprijs als de winst er minimaal is.

De concurrentie op de automarkt is groot en loopt de verkoop niet altijd naar wens. Met de verkoop tegen de handelsprijs kunnen zeker al de lopende bedrijfskosten voor een deel worden gedekt. Auto verkopen zonder zorgen?. Ook is het risico er veel kleiner omdat de auto’s zonder garantie worden verkocht en de verkoper niet voor financiële tegenvallers kan komen te staan.Immers, niet bij elk bedrijf zijn de gemaakte kosten even hoog en zal de doorberekening naar de prijs dan ook anders zijn. Kijk daarom eens goed rond om de prijzen met elkaar te vergelijken en let ook op de staat waarin de auto zich bevindt - auto verkopen defect. Handelsprijs auto bepalen Misschien wel het grootste voordeel die je kunt halen bij het kopen van een auto tegen de handelsprijs, is bij het inruilen van jouw oude auto.

Auto Verkopen Zonder Deel 2

Het gaat hier wel om het inruilen en worden er bij verkoop andere regels gehanteerd. Voor de autohandelaar is zo een ruil voordelig omdat er gelijk contant geld in het laatje komt en er sprake is van doorstroom binnen het inventaris. auto verkopen gta 5 story mode. Dit is ook goede manier om de verkoop te stimuleren omdat men niet veel klanten zal krijgen wanneer men steeds weer dezelfde auto’s aangeboden zal krijgen.

Het is een kwestie van bedrijfsvoering en zal de ene handelaar wat meer erop zetten dan de ander. Goed informeren naar de prijs en het maken van een vergelijking is daarom aangeraden en zal ook de aangeboden inruilprijs verschillen vertonen. Het blijft echter een aantrekkelijke manier om een auto aan te schaffen tegen de handelsprijs en bevinden de auto’s zich doorgaans wel in een goede staat..

Auto opkoper gezocht? Een auto particulier verkopen of uw auto verkopen? Kies voor Autosky! Wij kopen uw auto snel, direct aan huis en garanderen u de beste prijs. Autokoper is een autoverkoop website die autoverkopers de mogelijkheid biedt om een advertentie van hun auto op de website te plaatsen en gratis taxatie aanbiedingen te ontvangen van geregistreerde kopers. wil me auto verkopen.

Wat moet je doen als je je auto wil verkopen?

Er loeren redelijk wat gevaren op de weg voor onervaren privé-autoverkopers. Om succes te hebben moet u de geheime trucs van de pro’s kennen. Een goedverzorgde auto, slimme prijs en zorgvuldige voorbereiding op onderhandelingen maken een privéverkoop een stuk eenvoudiger. Uw auto verkopen particulier? Wij geven u bruikbare tips. U kunt uw auto ook bij wijkopenautos.be brengen voor een succesvolle verkoop. Makkelijk, snel en betrouwbaar! Voor je je auto verkoopt, moet je, behalve in uitzonderlijke gevallen, naar de technische keuring gaan. Bij de keuring moet je het inschrijvingsbewijs voorleggen. Na de verplichte keuring geeft het keuringscentrum je een formulier voor de aanvraag tot inschrijving met daarop een speciaal vignet van de technische keuring. Dat vignet is twee maanden geldig. Binnen die termijn van twee maanden moet de koper van je auto dan ook zijn aanvraag tot inschrijving indienen. Het keuringscentrum geeft je ook de Car-Pass, die onder meer de voorgeschiedenis van de auto bevat met de bekende kilometerstanden en de bijbehorende data. Wat doen bij het kopen van een occasiewagen (wat ontvangt u van de verkoper, wat met de BTW, hoe inschrijven, taksen, enz.)

verkoopcontract

Afhankelijk van het feit of je een professionele verkoper of een particulier bent, zal je een ander type contract gebruiken. Ben je een professionele verkoper of een garagehouder? Gebruik dan een verkoopcontract volgens het model dat Traxio (ex-Federauto) heeft opgesteld in samenwerking met Touring. En bij problemen met een professionele verkoper kan je nog altijd een beroep doen op de “Verzoeningscommissie”. Ben je een particuliere verkoper? Stel dan in tweevoud een verkoopcontract op met daarin onder meer de naam, de voornaam en het adres van jezelf en van de koper, de kenmerken van het voertuig en de datum van eerste ingebruikname, zoals in dit model hieronder van een verkoopcontract tussen particulieren. Geef een exemplaar van dit verkoopcontract aan de koper; dit is zijn eigendomsakte. Hou als verkoper ook zelf een exemplaar bij. Opgelet: op deze verkoopovereenkomst moeten geen fiscale zegels aangebracht worden, noch door de koper, noch door de verkoper. Goed om weten: Verkoop je je auto aan een garagist, een merkverdeler of een andere handelaar, dan bezorg je hem ofwel een verkoopovereenkomst waarvan de gegevens overgenomen worden in zijn inkoopboek, ofwel een overnameborderel met een kopie voor jou. Dit is het bewijs dat het voertuig op correcte wijze verkocht werd. Ook als je je auto verkoopt aan iemand die btw-plichtig is, moet je een verkoopcontract opstellen.

Btw op het verkochte voertuig?

Als je een particulier bent, hoef je geen btw aan te rekenen op het voertuig dat je verkoopt. De koper zal wel de belasting op de inverkeerstelling (BIV) moeten betalen nadat het voertuig op zijn naam is ingeschreven, tenzij hij hiervan vrijgesteld is. Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op: de bruto-winstmarge van de verkoper als de verkochte wagen afkomstig is van een niet-btw-plichtige, zoals een particulier; de daadwerkelijk betaalde prijs (na aftrek van de korting) als de wagen afkomstig is van een btw-plichtige die de btw heeft kunnen aftrekken.

Verplichte technische controle?

Het te koop aangeboden voertuig moet verplicht naar de technische controle wanneer het verandert van eigenaar, tenzij het gaat om de verkoop van een bromfiets of motorfiets. Het betreft dan een speciale keuring met het oog op de verkoop. Maar als de koper je echtgenoot of echtgenote is, je wettelijk samenwonende partner, je zoon of je dochter, en je je Europese nummerplaat aan deze persoon wil overdragen, hoef je de auto niet aan te bieden voor technische controle. Draag je de nummerplaat niet over? Dan zal er vóór de inschrijving enkel een gewone administratieve controle plaatsvinden. Met uitzondering van de bovenvermelde gevallen, dien je op de aanvraag tot inschrijving van een tweedehands voertuig (een formulier dat je normaal krijgt in het station waar je de technische controle laat uitvoeren) de stempel van het station te laten aanbrengen waaruit blijkt dat de wagen een geldig keuringsattest heeft verkregen. Dit aanvraagformulier geef je aan de koper, die het vervolgens binnen 2 maanden na de keuring door de technische controle via zijn verzekeringsmaatschappij aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorgt. Als verkoper moet je de wagen aanbieden bij de technische controle. Al is het ook mogelijk om, in onderling overleg, deze taak aan de koper over te laten. Op de factuur dient dan de vermelding “Technische controle ten laste van de koper” te staan. De nieuwe eigenaar mag dan naar de keuring gaan met de nummerplaat waaronder het voertuig ingeschreven zal worden, op voorwaarde dat hij, als houder van deze nummerplaat, vermeld staat op de aanvraag om inschrijving van het aangeboden voertuig en op het bijhorende kentekenbewijs. Sinds 16 augustus 2011 wordt in de tweedehandskeuring een vereenvoudiging ingevoerd, de zogenaamde “visuele keuring”. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt, met uitzondering van de remmeter voor de remmentest. Om in aanmerking te komen voor deze vereenvoudigde visuele keuring moet het voertuig maximaal 2 maanden voordien met succes een volledige periodieke keuring gekregen hebben, waarbij een groen keuringsbewijs werd afgeleverd met normale geldigheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Uitschrijven Voor Export

Published Mar 23, 23
8 min read

Mobilhome Huren Weekend

Published Mar 10, 23
6 min read

Cisano San Vito Mobilhome

Published Mar 09, 23
3 min read